Ledeninformatie

RKSV Nemelaer: het kloppend hart van Haaren!

RKSV Nemelaer werd op 15 juli 1944 opgericht en bestaat dus al meer dan 75 jaar! De vereniging is genoemd naar het oude Haarense kasteel en de clubkleuren, geel-groen, werden gekozen omdat deze kleuren kenmerkend zijn voor het kasteel. Al vele jaren is het een bloeiende en levendige vereniging die midden in de Haarense gemeenschap staat en bovendien sportief ook duidelijk zijn mannetje staat in de regio.

Voetballen is een teamsport…

Voetballen doe je in een team samen met je leeftijdsgenootjes. Meiden mogen meedoen met de jongens die een jaar jonger zijn. Het is wenselijk dat er per team 1 of 2 leiders zijn die het team kunnen begeleiden. Zij zijn het aanspreekpunt voor de ouders en spelers en regelen de gang van zaken rond het team, de wedstrijden en ze regelen indien nodig ook het vervoer. De leiders zullen jullie ook informeren over de afspraken en gedragsregels die gelden voor het team en de vereniging.

De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag en afhankelijk van je leeftijd speel je in een passende spelvorm. Dit betreft:

  • Mini’s (JO7): spelvorm 4 tegen 4 op een klein veld.
  • JO8 – JO9 – JO10: spelvorm 6 tegen 6 op een ‘kwart’ veld.
  • JO11 – JO12: spelvorm 8 tegen 8 op een ‘half’ veld.
  • JO13 en ouder: spelvorm 11 tegen 11 op een heel veld.

Voor meer uitleg over de spelvormen 6×6 en 8×8 zie de website van de KNVB.

De mini’s doen mee aan de regiocompetitie minivoetbal in toernooivorm, 4 tegen 4. Er worden per toernooi 3 of 4 wedstrijdjes gespeeld op een kwart veld, met kleine doeltjes en zonder keeper. Het totale toernooi duurt ongeveer 1 uur. De toernooitjes worden om de week gespeeld. In de andere week wordt er bij Nemelaer onderling getraind / gespeeld.

Het geel-groene tenue.

Nemelaer stelt tenues ter beschikking (shirt, broek en sokken) voor de wedstrijden.

Naast het tenue ontvang je voor voor en evt na de wedstrijd een trainingstrui. Het tenue ontvang je van de leider van je team en lever je aan het einde van het seizoen, met uitzondering van de sokken, weer bij je leider in. De tenues en trainingspakken mogen alleen worden gebruikt voor de georganiseerde wedstrijden en niet voor trainingen of voor thuisgebruik. 

App voetbal.nl

Vanuit de KNVB zijn alle spelers en teams geregistreerd in Sportlink. Met de app voetbal.nl kun je eenvoudig alle informatie over jou team maar ook andere volgen.

Zorg ervoor dat je spelersgegevens up to date zijn en dat je pasfoto gekoppeld is (vanaf JO13). En denk er aan bij het plaatsen van een pasfoto: Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt.

Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen.

Zorg voor een foto met voldoende contrast, neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen. Lees meer over hoe je dit kunt aanpassen en nog veel meer op de site van Sportlink. Kom je er niet uit stuur dan een mailtje naar Jan van de Loo, leden@nemelaer.nl

De training.

Om beter te kunnen voetballen en meer plezier te hebben, wordt er natuurlijk ook getraind. De jongste kinderen trainen nog 1 keer per week maar daarna wordt er vaak 2 keer per week getraind. In het algemeen worden de trainingen gegeven door ouders / vrijwilligers die betrokken zijn bij het team. Trainingstijden worden in overleg met de leiders / trainers en de jeugdcoördinator bepaald en bij de start van het seizoen bekend gemaakt. De trainers worden begeleid door de Technische Commissie.

Voor de trainingen moet je zelf zorgen voor de juiste sportkleding (evt. ook een trainingspak), voetbalschoenen, scheenbeschermers.

Communicatie.

Het wedstrijdprogramma kun je vinden op de app Voetbal.nl van de KNVB en staat ook hier op de site. Ook ontvang je regelmatig de Nieuwsbrief van Nemelaer in je mailbox, als je mailadres is doorgegeven bij inschrijving. Mocht je deze nog niet ontvangen meld je dan aan, op de home pagina staat rechtsonderin een formulier waar je dit kunt doen.

Als je de app van Voetbal.nl installeert kun je, vanaf JO8, het programma ook zien en de prestaties van je team nog beter volgen. Tot slot hebben de meeste teams nog een eigen groeps-app voor alle overige informatie en communicatie.

Afgelastingen

Wanneer de training of wedstrijd niet doorgaat, dan hoor je dit via de leider /trainer van je team. Vaak gebeurt dit via de groepsapp van je team of kun je dit checken op twitter@ Nemelaer veldkeuring. Bij wedstrijden kun je dit ook zien via de hierboven genoemde app voetbal.nl. 

Wat is er nog meer te doen…

Naast het voetballen op zaterdag en de trainingen worden er ook nog andere leuke activiteiten georganiseerd. Hier vind je een kort overzicht. Exacte datum’s hoor je via de nieuwsbrief en leider.

 

Activiteit  maand
Start Trainingen eind augustus
Eerste wedstrijden begin september
Minis maken kennis met Nemelaer september
Start competitie Najaar eind september
Sinterklaasviering eind november
Winterstop medio december
Kerstzaalvoetbaltoernooi tussen Kerst en Nieuw
Penalty-bokaal begin januari
Playback-show begin januari
Start competitie Voorjaar begin februari
Ouder-kind wedstrijden Hemelvaartsdag
Seizoens-afsluiting begin juni

  

Veilig sportklimaat

Op ons sportpark willen we dat kinderen op een ontspannen manier voetballen en elkaar ontmoeten. Belangrijk daarbij is dat we op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Goed voorbeeld doet volgen en samen zorgen we voor een veilig sportklimaat. Gedrag dat dit plezier in de weg staat, is ongewenst. Ongewenst gedrag kan zijn pesten, seksuele intimidatie, discriminatie, vechten, schoppen, slaan enz. Kortom: gedrag dat niet past binnen onze sportieve vereniging en waar kinderen veel last van kunnen hebben.

Als er problemen zijn kan dat het beste opgelost worden door de betrokken personen zelf. Er kunnen zich situaties voordoen waarbij het zelf oplossen niet lukt. In die gevallen kan er een beroep worden gedaan op ons vertrouwenspersoon: Margriet van Duinen.

Margriet is bereikbaar op 06-21546779 of via de mail op mjvduinen@kpnmail.nl

Vrijwilligers gezocht!

Nemelaer is een vereniging en de leden maken samen de vereniging! En om dit alles mogelijk te maken hebben we dus ook vrijwilligers nodig. Niet alleen de leiders en trainers met voetbalkennis zijn welkom, maar ook mensen met andere talenten! Bijvoorbeeld voor de organisatie van de genoemde activiteiten, hulp bij klusjes of evenement of een rol in het bestuur of commissies van de vereniging.

Benieuwd wat het inhoudt? Neem dan contact op met onze secretariaat:secretariaat@nemelaer.nl

Tot slot…

Mocht je nog vragen hebben of je aan willen melden als vrijwilliger dan kun je contact opnemen met de jeugdcoördinator:

Mini’s         Maartje van den Brand maartje_vugts@hotmail.com – 0683570616

JO8 t/m JO10  Martijn van den Horst  marhorst@live.nl – 0627357297

JO11 – JO12   Marnix Scheffers      schefferke@hotmail.com – 0642570747

JO13-JO14    Bart van de Wiel      vandewielbart@gmail.com – 0652042605

JO16 t/m JO19 Henric Vermeer       h.vermeer@kavelhoeve.nl – 0630553882

Meiden        Bart Roozen          bart@bartroozen.nl – 0624121603

 

Daarnaast kun je met vragen altijd bij je leider terecht, hij/zij kan je verder wegwijs maken bij Nemelaer.

Hoofdsponsor

Sponsors